Zaključna prireditev na Krekovem trgu 2018

V torek, 8. 5. 2018, se je na Krekovem trgu odvijala osrednja prireditev ob zaključku projekta Evropska vas, ki ga od letošnjega šolskega leta vodi in koordinira naša šola. Vsako leto smo se na projekt, ki popestri spomladansko dogajanje na celjskih ulicah, dobro pripravili in poskrbeli, da so bile naše stojnice paša za oči. Letos pa smo se še izdatneje potrudili, da smo ga naredili še malo žlahtnejšega.

V projektu je sodelovalo kar 32 zavodov, ki so večinoma vključevali vrtce, osnovne in srednje šole. Ustvarjalnosti mentorjem in otrok ni videti konca, saj vsi sodelujoči zavodi poskrbijo za mavrico različnih idej, izdelkov, zanimivosti, plakatov in drugih stvaritev, ki krasijo stojnice. Praviloma poleg zvedavih oči sodelujoči poskrbijo tudi za obiskovalčeve sladkosnede želodčke in za glasbeno kuliso, ki jo bogatijo ubrani glasovi in plešoče nožice.

Dan Evrope se v Celju vedno praznuje bučno in živahno. Za vrvež na Krekovem trgu so poskrbeli številni obiskovalci, ki so s svojim prihodom nagradili celoletni trud vseh sodelujočih in jim na svojstven način izrazili priznanje za njihovo delo in ustvarjalnost. Prav poseben pečat prireditvi pa sta dala častna gosta, župan Mestne občine Celje Bojan Šrot in predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, ki sta se odzvala vabilu organizatorja in se po nagovoru zbranim sprehodila med stojnicami in obiskovalci prireditve.

Veseli smo, da je bila zaključna prireditev dobro sprejeta in da da sta se naša povezovalca Ela Murgelj in Martin Steblovnik odlično odrezala. Tudi naši plesalci iz 3. a so na odru pustili zelo močan vtis. Celo tako močan, da jih je predsednik republike povabil na uraden sprejem ob dnevu Evrope v svojo palačo, kjer bodo skupaj s še nekaj otroki nastopili za vabljene državnike in politike. S tem je naši šoli bilo izrečeno veliko priznanje in pohvala za marljivo delo.

Seveda pa so za uspeh projekta Evropske vasi zaslužni vsi sodelujoči zavodi, ki se jim za njihov trud in prizadevnost iskreno zahvaljujemo in upamo, da bomo tudi v prihodnje tako uspešno sodelovali. Hvala vsem, ki ste kakor koli pripomogli pri organizaciji in izvedbi zaključne prireditve na čelu z MO Celje, ki projekt podpira in financira.

Na naslednjih povezavah si oglejte še ostale prispevke v zvezi s torkovo prireditvijo:

– Evropska vas v Celje pripeljala okuse in kulture Evrope

Koordinator projekta:
Aleksander Verhovšek

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja